Despre noi

Magyar
English
România

Márka Üdítő în zilele noastre

2007: 6 milioane de sticle
2016: 35 milioane de sticle
2018: 43 milioane de sticle
2019: 55 milioane de sticle

Aspirațiile noastre verzi

La Márka Üdítő ne-am angajat pe drumul verde al protectiei eficiente a mediului nostru înconjurător. Inca de la proiectarea si constructia facilitatilor de productie, protejarea mediului a fost si ramane o prioritate. In procesul curent de fabricatie folosim materiale PET speciale, reciclabile, pentru ambalarea băuturilor noastre răcoritoare. In plus, apele uzate le tratam si ecologizam prin propria noastră stație de epurare.

R-PET

Majoritatea ambalajelor din plastic pe care le folosim sunt reciclabile și pot fi prelucrate de mai multe ori fără ca materia primă să-și piardă proprietățile de bază. Corespunzător obiectivelor economiei circulare, reciclarea sticlelor de PET este, de asemenea, o prioritate, o practică care devine din ce în ce mai răspândită în Uniunea Europeană si la care aderam si noi cu convingere.

Sticle și flacoane care conțin material PET reciclat, prescurtat rPET, sunt fabricate de ani de zile pentru produse din industria alimentară și pentru produse chimice de uz casnic, printre altele. Conținutul rPET poate varia între 5-100%, în funcție de cerințele clienților. Datorită reglementărilor UE, până în anul 2025 sticlele PET trebuie să conțină deja 25% rPET. În timpul procesului de reciclare, sticlele primite prin sistemul de colectare selectivă sunt pre-sortate, balotate și apoi trimise companiilor prelucrătoare. În timpul prelucrării, sticlele sunt sortate din nou și curățate de orice eventuale murdării, etichete și capace, în timpul unui proces de spălare foarte riguros. După spălare urmează măcinarea, apoi printr-un proces de extrudare se produce rPET. Producția de rPET pentru industria alimentară necesită o disciplină tehnologică sporită și o atenție specială. La final, rPET-urile incolore, albastre și verzi ajung din nou pe liniile de imbuteliere ale producatorilor.

Companiile care utilizează materiale prefabricate cu rPET sunt încă deschizatoare de drumuri pe piața maghiară, dar angajamentul acestor companii față de protecția mediului și sustenabilitatea sunt demonstrate de faptul că de ani de zile acordă o importanță deosebită utilizării de rPET. Márka Üdítő se regaseste printre primii producătorii de băuturi răcoritoare ce foloseste rPET, asumandu-si un rol de pionierat prin folosirea unui procent de 30% rPET in sticlele sale, astfel încât corespunde încă de pe acum reglementărilor din 2025.

Instalație de epurare proprie                                                      

Purificarea apelor uzate rezultate din tehnologia de producție a băuturilor răcoritoare are loc în mod biologic direct la evacuarea acestora din instalatii, cu ajutorul microorganismelor. În procesele de purificare aerobă (în prezența oxigenului), este utilizată activitatea controlată a microorganismelor pentru a descompune materia organică. „Apele uzate” astfel epurate si ecologizate sunt evacuate într-un canal de irigație pentru a fi utilizate în agricultură.

Începuturile

Márka este una dintre cele mai vechi băuturi răcoritoare din Ungaria, un adevărat patent maghiar: din materia primă constând din fructe produse local, pe baza rețetei inventatorilor dr. KÁLLAY Miklós și SÁRKÁNY Péter, în 1973 a fost realizat primul produs. Prima băutură răcoritoare Márka cu aromă de struguri a fost îmbuteliată în întreprinderea de vinificație Délalföldi Pincegazdaság, iar în anii următori producția de băuturi răcoritoare Márka cu diferite arome a început și în alte întreprinderi de vinificație din țară. Este clar că în ultimii 43 de ani s-au schimbat multe - locurile unde are loc îmbutelierea, gama de produse, și nu în ultimul rând societatea de consum și obiceiurile sale. În 2007, distribuția băuturilor răcoritoare Márka a devenit o afacere exclusivă și totodată de familie, moment în care Márka Üdítőgyártó Kft și-a început „construcția” după propriile sale planuri:

„O serie de pași strategici foarte atenți și bine gândiți sunt necesari pentru a minimaliza factorii de risc inerenți unei schimbări majore. În același timp, desigur, am considerat și mai considerăm importantă planificarea pe termen lung, construirea în etape și mai degrabă inovatoare, astfel încât să nu deteriorăm, ci să păstrăm bazele existente și stabile.”

Filozofia noastră

Pe piața FMCG, foarte bogată în participanți internaționali, puțini pot spune despre ei înșiși că sunt o afacere de familie 100% maghiară, care deține un brand puternic și marcant, cu tradiție și un trecut de zeci de ani, unde tradiția și inovația au deopotrivă aceeași însemnătate. Este important pentru noi să cream valoare si sa o transmitem catre clienti si consumatori odata cu fiecare sticla ce ajunge la acestia.

Mesajul nostru

Ceea ce dorim să transmitem prin intermediul produselor și comunicarilor noastre este mesajul personalității și încrederii. Prin Márka personalizăm, din ce în ce mai focalizat, pas cu pas, acel ansamblu general și pozitiv care este aferent și comun fiecărei generații și fiecărui tip de oameni: prietenul adevărat și bun. Ne bucurăm pentru el și cu el când trăim momente impreuna, dar chiar și atunci când doar ne amintim de acestea. Este o plăcere în plus dacă ne este alături timp de zeci de ani. Fiecare întâlnire este o experiență. Deși îl cunoaștem bine, el ne poate totuși oferi întotdeauna ceva nou; îl credem și avem încredere în el, așa cum și el are incredere în noi; ne dă putere și prin simpla sa prezență ne poate susține și încuraja.

 

 

Inovațiile noastre

Urmarim tot timpul cele mai importante și puternice tendințe, astfel ca am inteles ca  așteptările consumatorilor constau in răcorire rapidă și ușoară, varietate, și - încet, dar sigur - punerea sănătății în prim plan, incluzând acum un nivel redus de calorii. Una dintre forțele motrice ale extinderii portofoliului de produse a fost si ramane diversitatea din grupul consumatorilor nostri. Noi ne dorim sa pastram si sa extindem acest grup, oferind astfel produse pe cele mai diverse gusturi si nevoi. Pe lângă clasicele băuturi răcoritoare carbogazoase, acum sucurile noastre de fructe și racoritoarele tip „ice tea” se bucură de tot mai mult succes. Considerăm că odată cu creșterea cererii, există o paralelă între îmbunătățirile continue și categoriile din ce în ce mai diverse de produse. Pe lângă factorul de sănătate, în centrul inovațiilor noastre se află întotdeauna cele mai importante cerințe ale consumatorilor: produse cu efect răcoritor ce ofera o experiență pozitivă, se incadreaza in stilul de viata cotidian,  ba chiar și în programul de imbunatatire a sanatatii sau control al greutății consumatorilor.
Nu în ultimul rând, întrucât vorbim despre game de produse de impuls, aspectul, calitatea ambalajului și prezentarea valorilor brandului Márka joacă un rol important și pe rafturile magazinelor. Astfel, punem mare accent ca produsele noastre să transmită mesajul dorit și prin aspectul exterior, folosim 100% și ambalajul în sine pe post de canal de comunicație - prin forma redesenata a sticlei, ambalaje noi și modele de etichete actualizate, si nu in ultimul rand, sloganul nou.